Kommende Episoder

kommende episoder

Fælles Gavn

Mandag eftermiddag landede en uventet sag på Mørcks bord. Sagen var med stor bevågenhed gledet fra øverste politimyndighed gennem hele organisationen til den landede i kælderen.
Sagen var dømt til at fejle, så rationalet var fornuftigt nok: hellere give den til Mørck end til nogen anden.

Clara Westergaard var kontoruddannet, arbejdede som sekretær og levede i det store hele et kedeligt liv. For fjorten måneder siden var hun fundet på et dyrt Hotel nær hovedbanegården. Ifølge retsmedicineren afgået ved død af en overdosis heroin. Det første Carl og Assad bemærkede var, at fotografierne i sagsmappen viste tydelige spor efter kvælning.
– Pas på, Carl. Der er ingen ro på isen.
– Ingen ko på isen, Assad, men du har ret. Det ligner en fælde. Spørgsmålet er, hvorfor den er sat.

kommende episoder

Vandskræk

Efter 4 timer fandt Carl og Assad den irgrønne T-shirt, som Knud Jacobsen havde båret. Den lå i vandkanten og henledte opmærksomheden på en nærliggende krop, indsvøbt i en åleruse.

Det var ikke til at sige, hvor længe han havde ligget der.

Ålerusen fastholdt Knuds ansigt over vandoverfladen, og tvang samtidig resten af kroppen nedad. Han var ikke druknet, for hverken næse eller mund var dækket af vand.

Dødsårsagen skulle findes under vandet, hvor et dusin blanke ål også var fanget i rusen. De slyngede sig mellem hinanden og ind gennem et åbent krater i hans maveskind.