Kontakt os
© Tine Harden

Projekt Q

Vanvid er inspireret af virkeligheden

Vanvid er inspireret af virkeligheden. Historien bag Vanvid er et opgør med en sort epoke i dansk psykiatris historie.

Fra 1960 til 1974 afprøvede et forskningshold under overlæge Einar Geert-Jørgensen LSD fuldstændig ukritisk til hvad som helst. Fra 1957 blev LSD markedsført under navnet Desylid, og Frederiksberg Hospital stod klar til at undersøge effekten med faciliteter i verdensklasse. Under afdeling D1 på Frederiksberg Hospital brugte overlæge Einar Geert-Jørgensen LSD fuldstændig ukritisk til hvad som helst. Alt blev behandlet med LSD: stammere, folk med stivkrampe, kvinder med fødselsdepressioner, seksuelle afvigere, skizofrene, homoseksuelle, neurotikere, indbildt forfulgte, KZ-ofre, mennesker i sorg eller familiære kriser.

Over 500 danskere blev behandlet med LSD. En del af de intetanende ofre modtog behandlingerne mere end 25 gange, med stigende doser op til 10 gange normal dosis LSD. Ofrene blev efterladt og indespærret alene i hvert sit kælderrum under rusen.

Følgerne var katastrofale for ofrene og medførte i mange tilfælde psykoser, selvmord eller invaliditet. Disse ofre fik aldrig et normalt liv.

En litterær kamp mod ondskab

Vanvid er første episode i en serie af spilbare krimier, der følger Afdeling Q.
Spillene er lavet til at underholde, men også til at behandle vanskelige emner, der giver stof til eftertanke. Magtmisbrug og uretfærdighed findes overalt i samfundet, og hver spilbare krimi vil arbejde med en variation af temaet ”magtmisbrug”, og hvordan det kan brydes.

Det er op til spillerne at fælde deres egen dom over historiernes karakterer, og tage konsekvensen heraf.

Projekt Q
Projekt Q
© Tine Harden

Vil du engagere dig i udviklingen?

Vi leder efter fans af Afdeling Q, der har lyst til at teste de kommende episoder, og beder interesserede om at skrive sig op som testere. 
Få besked, når kommende episoder udkommer. 

Fulde navn